Besloten informatieavond problemen de Teuge

De gemeente Zutphen en de Vitens nodigen vanavond (4 juli 2012) alle bewoners uit in het IJsselpaviljoen om 20.00u tot 21.30u.

De besloten informatieavond zal worden geleid door Gerben van de Steen. Emiel Ooms is aanwezig voor de technische vragen, de gemeente Zutphen wordt vertegenwoordigd door Rik de Lange en zal  ambtelijk worden ondersteund. Namens Vitens zal waarschijnlijk zal Frans Jutte waarschijnlijk aanwezig zijn.

Gisteravond is gemeenteraad de motie aangenomen waardoor 3 ton voor de oplossing van de problemen in de Teuge beschikbaar komen. Daarbij komt dat de Vitens 9 ton beschikbaar stelt. Voorwaarde die aan de bewoners gesteld wordt is zogenaamd ‘finale kwijting’. Een juridische term om aan te geven dat je het gaat om een algehele definitieve (schade)regeling. Wat dit exact betekend zal vanavond toegelicht worden aan de bewoners. Dit in tegenstelling tot de vastgelegde afspraken met de Belangenvereniging dat juridisch en praktisch traject gescheiden zouden worden.

Kom allemaal vanavond naar het IJsselpaviljoen en stel je vragen direct aan de wethouder en directeur van Vitens.

 

Alleen samen staan we sterk!

2 gedachten over “Besloten informatieavond problemen de Teuge

  1. FINALE KWIJTING, NOOIT BIJ DIT VOORSTEL!!

    Ik heb vanmorgen met een primair betrokkene van Gemeente/Vitens gesproken. Het bod van Vitens (de primair verantwoordelijke voor het nakomen van het contract met ons), wordt voor iedereen een gasketel, of het geld daarvoor, maar dan ook einde verhaal. Poker spel van Vitens ten voeten uit.
    Dus in dat geval zijn de diverse keuze mogelijkheden van tafel, om over schade restitutie maar helemaal niet te spreken.
    De gemeente heeft 3 ton beschikbaar gesteld en dat is m.i. ook politiek de grens, zij ondersteunen daarmee Vitens die de feitelijke verantwoordelijkheid draagt. Dit is een duidelijk solidair en positief gebaar van de gemeente.
    Wij moeten ons nu dus ten volle richten op Vitens en m.i. dit voorstel resoluut van de hand wijzen. Vitens dient de lijn van voorstellen met keuze mogelijkheden in alle gevallen boven de tafel te houden, na te komen, daar is de hele inventarisatie voor gedaan en daar hebben wij als wijk ook op ingestoken.
    Het kan niet zijn dat een partij zijn contractuele verantwoordelijkheid niet wil nakomen en alleen maar komt met een deeloplossing zonder keuze mogelijkheden, waarbij zij dan ook bij de uitvoering later steeds kan zeggen: “ja, bewoner je wilt het graag zo uitgevoerd hebben; maar dat past niet in het budget, etc”. We zijn dan aan de goden overgeleverd met geen enkele verhaal mogelijkheid.
    Feitelijk proef ik, ook met het duidelijke gebaar van 3 ton; dat de Gemeente achter ons staat en Vitens nog benzine meegeeft voor onderweg…Ook de Gemeente verbaast zich erover dat wij nog steeds niet juridisch effectief worden…M.i. moeten we niet langer dralen…
    Het is mijn voorstel om het poker spel van Vitens met een zelfde niveau van éénduidigheid en fermheid tegemoet te treden.
    Dus eenduidig dit voorstel resoluut afwijzen, geen financiële limiet, uitvoering geven aan het model met de mogelijkheden naar keuze van de bewoner, zoals eerder besproken. Wanneer binnen een week hier geen toezeggingen in worden gedaan; dan nu aangeven dat wij dan ogenblikkelijk de juridische procedure starten, die al geheel is voorbereid.
    Het is nu de tijd dat onze wijk, dat wij onze ballen tonen en niet langer achter de (treurige) muziek aan lopen. Hierbij dè oproep aan onze voorzitter en onze juridische adviseur om vanavond aldus te acteren!!
    Wel ben ik van mening dat we Vitens tegemoet moeten komen met een oplossing (bijvoorbeeld een bemiddelingscommissie) om uitvoeringsgeschillen t.z.t. pragmatisch op te lossen. We moeten uitzicht bieden op vaste bodem en niet op moeras waarbij Vitens dan nog lang een nasleep zou kunnen krijgen met diverse individuele kwesties.

    Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
    Mogelijk tot vanavond, ik zal er zijn.

    Gerard Ogink
    Kanon 86
    gerard@ogink.nl

  2. De gemakkelijkste weg voor ons als bewoners is gewoon niets doen. Ze zitten namelijk te wachten op een reactie van ons. Nergens op reageren en laat ze de nieuwe collectieve oplossing maar realiseren ad € 580.000,00.

    Als deze nieuwe oplossing is gerealiseerd gaan we procederen voor nakoming van de collectieve WKO, want wij hebben immers hier niet mee ingestemd. Het feit dat het herstel van de collectieve WKO enorm duur voor de Vitens is, is natuurlijk geen argument voor ons om dat niet te doen.

    Dan hebben we de mogelijkheid één a twee zomers met zijn allen niet te koelen en vragen wij de Provincie de vergunning te handhaven. De bodemonbalans is dan zodanig dat de Vitens het collectieve systeem niet langer kan continueren en moeten ze ons weer een andere energievoorziening aanbeiden. Dan is de cirkel weer rond.

    Leuk detail is dat gisteren een raadslid zich in zijn betoog versprak en meedeelde dat de onderzoeker naar de nieuwe collectieve oplossing zijn bedenkingen uitte of het nieuwe collectieve systeem wel goed zal functioneren.

Reacties zijn gesloten.