Uitzending gemist

Door , 18 augustus 2012 17:33

In het media archief, uitzending gemist, tref je alle TV en Radio uitzendingen aan.
Mis je dingen, weet je links, stuur ze en wij voegen ze toe.

4 februari 2013 – TV Gelderland – Conflict Vitens en ecowijk de Teuge loopt hoog op

Vitens woordvoerder kent dossier van de Teuge helemaal niet. Verdraait feiten op TV Gelderland in voordeel van Vitens.
Oordeel zelf maar, en kijk naar dit korte bericht.

2 februari 2013 – NL 1 – de Teuge nog altijd in de kou

ZUTPHEN – Al twee jaar vragen de bewoners om een snelle oplossing voor de problemen in de wijk de Teuge. Nog altijd laat de Vitens de bewoners in de kou staan. Twee van de bewoners vertellen over hun ervaringen de afgelopen jaren.

 

Commentaar van de redacteur:

De Vitens laat weten dat 20 bewoners akkoord zouden zijn met het voorstel. Dat is nog geen 11% van de wijk die dus akkoord is. Anders gezegd, de overgrote meerderheid is het NIET eens met het voorstel van de Vitens en verlangt in deze slepende kwestie een redelijke oplossing. Het zijn niet de bewoners die dit project hebben laten mislukken, het zijn niet de bewoners die de stekker uit het project trokken in 2011, het is de Vitens die volgens gemeente Zutphen voor 100% verantwoordelijk is voor alle problemen in deze wijk. Voor ons als bewoners maakt het eigenlijk niet uit, ons laten ze al jaren in de kou staan, letterlijk en figuurlijk, zo blijkt opnieuw uit dit filmpje. Nog wekelijks komen er storingen binnen, die worden wel opgelost door de Vitens, positieve PR zeg maar, de zorg voor de bewoners blijkt daaruit. Ondertussen zet de Vitens de bewoners het mes tegen de keel, slikken of stikken is het devies volgens de advocaat. De Vitens kiest voor de juridische houding, heel jammer. Want juist wij als bewoners zijn vanaf de start oplossingsgericht, altijd ook voor de individuele wensen van bewoners. En niet praten over de schade, dat komt later wel. Maar de Vitens wil finale kwijting, dat is een juridisch term voor, als je dit accepteert dan moet je niet meer bij me terug komen voor schade. Tja, dan is het toch niet gek dat de bewoners een redelijk voorstel verwachten…

Bijna 90% zegt dus NEE tegen het voorstel… we wachten maar weer af. En ondertussen stookt de Vitens duizende euro’s aan stookolie, stoot de wijk meer CO2 uit dan ooit bedoeld was en loopt de teller voor de advocaten van Vitens op. Maar de bewoners een oplossing geven… nee, de Vitens vind het niet haar schuld en het voorstel is nu al ruimhartig…  

23 november 2012 – KanNieWaarZijn – Over de Teuge
Afgelopen vrijdag was op Nederland 1 het programma KanNieWaarZijnRuim 1 miljoen Nederlanders kijken naar het ongelofelijke verhaal van het duurzaamheidsdrama van de Teuge. Natuurlijk moeten we niet vergeten waar het hier om gaat, een plan bedacht door de gemeente Zutphen, slecht uitgevoerd, geen handhaving en nu de bewoners met een ombouw belonen en de schade, daar kunnen ze naar fluiten. Al jaren proberen deze bewoners hun gelijk te krijgen een oplossing, die recht doet aan wat hen verkocht is… maar ja, de Vitens wil er zo goedkoop mogelijk vanaf komen en de gemeente Zutphen, die denkt dat ze geen verantwoordelijkheid heeft.

31 oktober 2012 – TV Gelderland – Informatieavond voor de raadsleden

De belangenvereniging de Teuge heeft afgelopen dinsdag 30 oktober 2012 een informatieavond georganiseerd voor de raadsleden en bewoners. Zodat de raadsleden zich konden laten informeren over de huidige situatie omtrent het “aanbod” van de Vitens en gemeente Zutphen aan de bewoners. Trieste werkelijkheid is dat de raadsleden niet door de wethouder en haar college op de hoogte worden gehouden over de werkelijke situatie, dus de bewoners nemen deze taak op zich. Nog meer werk voor de bewonersgroep om te zorgen dat de politiek wordt geïnformeerd over de werkelijke situatie!

24 augustus 2012 – Koud douchen voor de bewoners van de Teuge

Alsof het verliezen van de koeloptie in deze warme zomer geen probleem is, komt er nog bij dat de Vitens een brontemperatuur van ruim 20C levert. De bewoners douchen echter in de kou, hoe het kan? De adviseurs van de Vitens en de BAM staan voor een raadsel.

Eerst was op vrijdagmorgen het interview te horen op Radio Gelderland. Uitzending gemist? Luister hier…

En op vrijdagavond was er een Item op TV Gelderland te zien.

Vitens neemt ondertussen de problemen serieus op. Vrijdag was de BAM samen met adviseurs van de Vitens in de wijk te vinden. Het distributienet is doorgespoeld met koud water. Echter binnen de kortste keren was het distributienet weer ruim boven de 20C. Kortom, het had niets geholpen. Wordt vervolgt?

19 augustus 2012 – Remco Ruimt Op! interviewt Marcel van den Breemen over zijn twittergedrag en het probleem #deteuge

Remco Veldhuis (Vara) eindigt de week op zondag op Radio 2 en ruimt het nieuws van de afgelopen week op. Deze week was het Marcel van den Breemen in zake #gem_zutphen die opviel. Dus belt Remco met Marcel om te horen hoe het nu precies zit.

14 augustus 2012 – Gemeente Zutphen maant twitteraars tot inhoudelijk twitteren

Hart van Nederland

Radio 1 – interview met Marcel van den Breemen

13 juni 2012 / Gemeente Zutphen en Vitens bedenken nieuwe oplossing?

De bewoners laten van zich horen… en de reactie van de gemeente Zutphen en Vitens… we zoeken nog altijd naar een oplossing. Ja, maar voor wie dan?

26 januari 2011 – Bewoners in de kou door falend warmtepomp project de Teuge

24 november 2010 – Warmtepomp project mislukt, en nu?

22 november 2010

TV Gelderland – de Teuge, project mislukt…

Omroep Gelderland – Goedemorgen Gelderland – 8.45u – Interview met Gre ten Hoopen

Omroep Gelderland – Bewoners zitten in de kou

Omroep Gelderland – Verslag forumvergadering problemen de Teuge

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy