Brief aan de bewoners...

Kom je een artikel tegen over de Teuge, de Hoven, het project, of ander zins. Post hier je linkje en praat erover met je mede-bewoners.

Brief aan de bewoners...

Berichtdoor Robert » 12 juni 2012 19:59

Kom ik thuis... en wat ligt daar een brief van... tja, van wie eigenlijk. Volgens mij is ie van de "stuurgroep de Teuge". Even denken, oftewel van de gemeente Zutphen en de Vitens. De Vitens directeur Frans Jutte, tevens voorzitter van de stuurgroep, schrijft ons dat ze een financieel gat hebben....

Wacht even, hoe kan dat nou, wij brengen 1.2 miljoen euro aan warmtepompen in en 250.000 euro aan natura uren (vrijwilligers uren). Dus hoezo een financieel gat, wat een nonsens... Maar omdat ze 600.000 euro missen en alle andere partijen (lees: BAM, Installateur Wassink, Aannemers Peters, Christiaan, Reinbouw, DuraVermeer, van Campenbouw) geen geld op tafel willen leggen. Dus conclusie is dat ze een nieuw voorstel gaan doen om de problemen op te lossen... jawel, biomassa of bijstoken met gas. O, wacht, de ombouw, die de problemen zou oplossen laten schieten? Nee, wacht dat staat er niet.

Nu staat er dat de Vitens het initiatief vorig jaar heeft genomen om bij te verwarmen, op een centrale manier. Even voor alle duidelijkheid, die ketel staat er al sinds oktober 2010 (niet sinds vorig jaar), als noodmaatregel. Maar goed, laten we even voor wat het is, sinds vorig jaar verwarmen ze bij. De reden is simpel, de bron is stuk, al een flink poos ondertussen. Door het verwarmen middels stookolie (sinds 2010) dus hebben ze de bron bijverwarmd, daardoor zijn onze pompen stabieler gaan draaien en niet meer ingevoren door een gebrekkige bron.

Volgens de brief zijn de klachten aanzienlijk afgenomen, wat een nonsens. Dat is helemaal niet waar, de afgelopen winter zijn er meer klachten van bewoners geweest. Vele warmtepompen zijn gerepareerd door de Vitens en sommige zelfs vervangen.

De klachten zijn er nog steeds, mijn warmtepomp maakt 7x24u teveel lawaai. De convectors in mijn huis zijn onbruikbaar, het regelsysteem werkt niet, in de winter krijg ik het boven niet warm, de convectors maken teveel lawaai... maar daar hoor je ze niet over, dat is mijn probleem...

En als klap op de vuurpijl, sinds december van vorig jaar (de NIEUWE ketel) kan ik ook niet meer koelen in de zomer. Want zo lijkt het, de bronnen zijn buiten gebruik. Hoezo opvangen van de piek, wat een onzin. Als 4 van de 5 bronnen kapot zijn dan doet je WKO bronsysteem het niet meer.

De stuurgroep, Vitens en gemeente Zutphen, is 1,5 jaar praten met de belangenvereniging vergeten. Er is GEEN DRAAGVLAK voor de centrale oplossing. Dat is de reden geweest dat de Vitens vorig jaar zelf met het voorstel kwam bij ons als belangenverniging om te stoppen met de centrale WKO. Niemand wilde een oplossing bieden, dus zou Vitens en de gemeente Zutphen nog voor de winter van 2011 een oplossing verzorgen. Ondertussen is het bijna zomer 2012 en krijgen we een brief met geruststellende woorden... als "gedegen voorstel" , "verbeterd rendement", "verhogen aanvoertemperatuur"...

En waar is de oplossing voor de hoge exploitatie rekening voor de bewoners, de service problemen, de hoge afschrijving (want immers mijn warmtepomp is schroot volgens deze stuurgroep!), de geluidsoverlast, de warmteproblemen?

Het enige probleem dat hier opgelost wordt is het feit dat ze een centrale warmtevoorziening maken, dat heet gewoon "stadsverwarming". Als we die kant op gaan, gaan we dan ook warmte levering tegen het Niet Meer Dan Anders principe aan de bewoners? Alle andere problemen zijn de problemen van de bewoners, terwijl we geen keus hadden en geen keus hebben. In zo'n situatie heb je in mijn ogen altijd een verantwoordelijkheid als gemeente Zutphen en exploitant Vitens om je beloftes na te komen, te handhaven, te zorgen dat er geen problemen zijn voor de bewoners. Ik heb hier niet voor gekozen, ik kan niet handhaven, ik moest niet controleren tijdens de bouw, ik heb de installaties niet kunnen controleren...

Als ik deze brief lees zijn we terug bij af, de heren van de stuurgroep zijn vergeten wat ze ons bewoners beloofd hebben. Wat in hun eigen verslagen staat zijn ze gemakshalve vergeten. De adviezen van TNO in de rapportage is ook zoek. Misschien moet de belangenvereniging alle communicatie en stukken van de afgelopen jaren maar eens online neerzetten. Kan iedereen zelf lezen wat ze ervan vinden.

Mijn persoonlijke conclusie: Ze WILLEN onze problemen helemaal niet oplossen... maar goed, ik wacht het gedegen voorstel van de stuurgroep af. Inclusief het voorstel hoe ze alle andere problemen ook oplossen...
Robert van den Breemen
betrokken bewoner op de Teuge
Robert
Site Admin
 
Berichten: 424
Geregistreerd: 19 juli 2006 22:08
Woonplaats: Zutphen

Re: Brief aan de bewoners...

Berichtdoor bgerkes » 12 juni 2012 22:28

En hoe zit het met het oplossen van de problemen aan de individuele warmtepompen en alle financiële gevolgen voor de bewoners? Daar lees ik ook niks over in de brief: de warmtepompen die de afgelopen jaren groen zagen van de BAM monteurs en geel van de ergernis van de eigenaren. Warmtepompen, waarvoor nu al cruciale onderdelen niet meer te verkrijgen zijn! Warmtepompen die mede of misschien zelfs wel juist door de vele bronproblemen harder gesleten zijn. Om over het moeizaam te verkrijgen onderhoud nog maar te zwijgen.
En hoezo deze brief opeens? Er was toch overeenstemming over een individuele (gasgestookte) oplossing? Ik snap er niet veel meer van behalve dat deze brief, zoals de schrijver hierboven ook al concludeert, ons terug brengt bij af. Belachelijk en onacceptabel.

PS doet de vloerkoeling het alweer?
bgerkes
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 31 maart 2010 09:33
Woonplaats: Zutphen

Re: Brief aan de bewoners...

Berichtdoor f1kris » 13 juni 2012 14:46

Speel het anders: Zorg er maar voor dat het huidige systeem goed gaat werken (zoals beloofd EN volgens de specs) met kachels die minstens 15 jaar storingsvrij kunnen functioneren. Alles staat duidelijk zwart op wit wat we ondertekend hebben. Ok, mijn voorkeur is nu HR maar ja dit schiet ook niet op. We betalen nu service kosten voor 4 defecte pompen wat niet wordt gerepareerd, de koeling werkt nu dus ook niet. Oh ja, ons huis was volgens mij 10.000 tot 12.500 euro duurder omdat die wpk een hogere aanschafwaarde had, dit zit ook nog eens in de hypotheek....
Avatar gebruiker
f1kris
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 26 februari 2011 15:17
Woonplaats: zutphen

Re: Brief aan de bewoners...

Berichtdoor NooitDaarIs » 14 juni 2012 15:52

Gisteren de reactie van Stuurgroep de Teuge op TV Gelderland gezien.

Bij monde van onze Wethouder werd ons even meegedeeld dat ze hard aan het werk zijn een technische oplossing voor ons als bewoners voor deze winter te realiseren. Ik dacht gelukkig een technische oplossing !!!

En op de vraag van de verslaggeefster over de defecte warmtepompen, de openstaande nota's en de hoge energierekeningen zei diezelfde Wethouder dat zij zich daar niet mee bezig houden dat behoort tot het juridische traject. Ik dacht even na en toen viel het kwartje bij mij.

Dus het niet functioneren van de bron (hun probleem) is een onderdeel van het technische traject en de defecte warmtepompen, de openstaande nota's en de hoge energierekeningen (onze problemen) horen tot juridische traject.

Met andere woorden wij kunnen wachten op de technische oplossing totdat hun problemen opgelost zijn daarna mogen wij een juridische strijd voeren om onze problemen op te lossen.

Als ze dit even hadden aangegeven in het begin van het proces dan waren we al een stuk verder geweest. Op deze manier zijn ze dus al twee jaar ons aan het belazeren door de indruk te wekken dat ze ook onze problemen aan het oplossen waren. Helaas pindakaas bewoners, eerst ikke en de bewoners van de Teuge kunnen stikke. :twisted:
NooitDaarIs
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 18 februari 2010 11:04
Woonplaats: Zutphen

Re: Brief aan de bewoners...

Berichtdoor f1kris » 29 juni 2012 01:06

Gebed zonder eind. Geheid dat de streefdatum niet wordt gehaald. En dan? We betalen nog steeds maandelijks servicekosten voor een piet snot...
Avatar gebruiker
f1kris
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 26 februari 2011 15:17
Woonplaats: zutphen


Keer terug naar In het Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron