[ Zoek download ]

Info Naam Omschrijving Grootte Kliks deze maand
Totale kliks
Waardering
Geen toestemming om te downloaden! Rapport van Teus van Eck - Energie en Milieu    Bepaling van de energieprestatie van de warmtepompprojecten te Zutphen en Alphen aan den Rijn.

Conclusies:
• CO2 uitstoot ligt 39% hoger dan aanbevolen referentie bij de warmtepompen, tov gasgestookte situatie
• Praktijkprestaties veel slechter dan ontwerpprestaties.
• Keuze referentie heeft gigantische invloed op resultaat.
• In de praktijk is er een enorme spreiding in de prestaties.
• Als deze resultaten in andere projecten niet sterk verbeteren dan is dit de doodsteek voor warmtepompprojecten voor woningen. De resultaten zijn zodanig dramatisch dat er landelijke actie en vervolgonderzoek moet komen. Maatschappelijk is dit op deze manier niet verkoopbaar. Dit rapport toont aan hoe belangrijk een integrale aanpak voor ontwerp, uitvoering en exploitatie is. Door slechte uitvoering krijgt een op zich goede optie een heel slechte naam.
• Het toekomstperspectief voor warmtepompen in woningen hangt naast voornoemde zaken ook sterk af van de snelheid waarmede de openbare elektriciteitsvoorziening duurzamer wordt.
57.14 KiB 0 / 46
Geen toestemming om te downloaden! De Beijer B.V. - Warmtepompen in de woningbouw en de gevolgen voor het elektriciteitsnet    Technische en praktijk analyse van Individuele warmtepompen In de woningbouw.
Referentie: 4500557649

Conclusie in dit rapport:
- door onterecht niet goed gemaakte warmtepompsystemen gebruik je veel meer energie dan nodig
- warmtepompen kunnen tot 50% meer energie verbruiken
- warmtepompen worden ingezet om lagere EPC te behalen, ipv goed isoleren gewoon een WP gebruiken
- CO2 uitstoot is vaak hoger in deze situatie dan de gewenste verlaging!
- in de onderzochte woningen zijn te kleine warmteafgifte (radiatoren) aangetroffen
- controle van EPC is "niet optimaal" (zo constateerd IF Technology)
- bron mag niet onder de 9C in winterperiode (slecht voor rendement)
892.74 KiB 0 / 38
Geen toestemming om te downloaden! KEMA rapport - Impact van warmtepompen op het elektriciteitsnetwerk    KEMA rapport - Impact van warmtepompen op het elektriciteitsnetwerk, Arnhem, 7 juni 2010.
Kenmerk: 50964306-TOS/NET 10-4026

Een van de conclusie's in dit rapport is dat de warmtepompen gemiddeld 4833 kWh/jaar verbruiken. Daar komt in de Teuge nog de pompenergie van de centrale bron bij, dat is circa 1200 kWh/jaar per huishouden.

Dit is in totaal dus ruim 6000kWh per huishouden per jaar.
560.62 KiB 0 / 35
Geen toestemming om te downloaden! Liandon - Invloed Warmtepompen op Laagspanningsnet    Gebaseerd op praktijkmetingen in de wijk De Teuge Zutphen
Rapportage fase B (belasting en prestatie)
Kenmerk: TEP1774.GVH.Rapport WP-invloed op wijknet fase B.doc
1.39 MiB 0 / 37
Geen toestemming om te downloaden! Millward Brown - Benchmarking individuele monovalente warmtepompen.    Benchmarking individuele monovalente warmtepompen.
Resultaten van kwantitatief onderzoek naar additioneel energieverbruik bij woningen met warmtepompen in vergelijking met gas verwarmde woningen.

Dit onderzoek is gebaseerd op de enquête onder de bewoners in de twee onderzochte warmtepompprojecten en een referentiegroep met woningen die een CV-HR-gasgestookt gebruiken.

De belangrijke conclusies van dit onderzoek zijn:
- gemiddeld energieverbruik van de woningen hoger dan 8.000 kWh, waarvan 4.800 kWh voor warmtepomp
- opvallend veel "elektrische" bij-stookkachels in project aanwezig, kan wijzen op comfort problemen
295.4 KiB 0 / 39


Ga naar:  

  Nog te doen  

Geen dataverkeer quota meer beschikbaar voor deze maand!Geen dataverkeer quota meer beschikbaar voor deze maand! Niet genoeg verkeer of berichten (25 berichten benodigd). Niet spammen! Spammers worden automatisch geblokkeerd!Niet genoeg verkeer of berichten
(25 berichten benodigd). Niet spammen! Spammers worden automatisch geblokkeerd!
Download! Externe bron. Geen aftrekkingen van het dataverkeer.Download! Externe bron. Geen aftrekkingen van het dataverkeer. Vrije download zonder dataverkeer quota aftrek voor geregistreerde gebruikersVrije download zonder dataverkeer quota aftrek voor geregistreerde gebruikers
Download! Dataverkeer quota zal worden afgetrokken van gebruikersaccount.Download! Dataverkeer quota zal worden afgetrokken van gebruikersaccount. Download! Geen aftrekkingen van het dataverkeer.Download! Geen aftrekkingen van het dataverkeer.
Nieuwe downloadNieuwe download Download geupdateDownload geupdate


Het verkeer voor downloads voor gasten in 0 B is volledig gebruikt voor deze maand. Wacht tot de volgende maand of contacteer een beheerder.
Er zijn in totaal 99 downloads met een omvang van 291.31 MiB / 10 GiB beschikbaar. Inclusief 0 externe downloads.
cron