[ Zoek download ]
Categorie / Omschrijving Bestanden Laatste downloads
Algemene Informatie

Sommige informatie is van algemene aard. Dan zul je dat hier gaan vinden. Sommige informatie komt bv. Senter Novem, andere projecten, etc.

Publicatie Senter Novem over EPC toetsen en toezicht houden.

Robert • 1 december 2010 22:26

Informatie van warmtepomp leveranciers

In dit project zijn verschillende warmtepompen gebruikt. Hier tref je informatie aan van de diverse warmtepompen, modellen, handleidingen en installatiehandleidingen.

Folder van Atag Verwarming over Energion

Robert • 17 april 2010 10:49Info Naam Omschrijving Grootte Kliks deze maand
Totale kliks
Waardering
Geen toestemming om te downloaden! Verkoopfolder van de BAM over aardwarmte    Folder van de aardwarmte die de bewoners hebben gekregen tijdens de verkoop van de woningen. Dit is de uitleg folder van BAM Energy systems (verantwoordelijk voor alle woningen met een Inventum of Vailliant warmtepomp).

Opvallend is dat hier gesproken wordt over een aardwarmtesysteem, terwijl het feitelijk een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem is. Verder wordt gesproken over een distributietemperatuur van 11C, waar in de praktijk in de winterdag de temperatuur tussen de 8-10C ligt (als het al niet lager is).

Bovendien wordt er in deze folder duidelijk gesproken over:
"In de winter hebben deze goed geïsoleerde woningen weinig energie nodig om een aangename temperatuur te realiseren." en "In de wijk De Teuge wordt door de inzet van
elektrische warmtepompen direct een CO, reductie gerealiseerd
van circa 20%."
768.62 KiB 0 / 17
Geen toestemming om te downloaden! Stuk uit Pakket van Eisen voor fase 2 van project de Teuge    Geluidstechnische eisen voor het projectdeel fase 2. Hierin staat duidelijk vermeld dat in de woning apparaten (zoals de warmtepomp) niet meer dan 30 dB(A) mag maken. Voor zover wij weten voldoet geen enkele warmtepomp in dit project hieraan. Uit de GIW zaak van Kanon 38 blijkt zelfs dat de warmtepomp van Stiebel Eltron ruim 45 db(A) maakt. De gebruikte ventilator convectoren beide installatiesoorten (BAM en Wassink) voeldoen ook niet aan deze eisen. Het is maar de vraag of het geïnstalleerde vermogen op de laagste stand zelf voldoet.

Daarnaast zit hierbij een deel van de brochure van de Inventum warmtepomp. Zaken die zoal duidelijk gemaakt worden, de EPC verlaagt met 0,4. Een Inventum warmtepomp is volgens deze fabrikant 60-70% zuiniger dan een traditionele HR CV ketel. En de Inventums zijn geluidsarm (<40dB(A)) en trillingsarm (wat dat ook betekend).
2.6 MiB 0 / 12


Ga naar:  

  Nog te doen  

Geen dataverkeer quota meer beschikbaar voor deze maand!Geen dataverkeer quota meer beschikbaar voor deze maand! Niet genoeg verkeer of berichten (25 berichten benodigd). Niet spammen! Spammers worden automatisch geblokkeerd!Niet genoeg verkeer of berichten
(25 berichten benodigd). Niet spammen! Spammers worden automatisch geblokkeerd!
Download! Externe bron. Geen aftrekkingen van het dataverkeer.Download! Externe bron. Geen aftrekkingen van het dataverkeer. Vrije download zonder dataverkeer quota aftrek voor geregistreerde gebruikersVrije download zonder dataverkeer quota aftrek voor geregistreerde gebruikers
Download! Dataverkeer quota zal worden afgetrokken van gebruikersaccount.Download! Dataverkeer quota zal worden afgetrokken van gebruikersaccount. Download! Geen aftrekkingen van het dataverkeer.Download! Geen aftrekkingen van het dataverkeer.
Nieuwe downloadNieuwe download Download geupdateDownload geupdate


Het verkeer voor downloads voor gasten in 0 B is volledig gebruikt voor deze maand. Wacht tot de volgende maand of contacteer een beheerder.
Er zijn in totaal 99 downloads met een omvang van 291.31 MiB / 10 GiB beschikbaar. Inclusief 0 externe downloads.
cron