Bewoners unaniem tegen herstel WKO.

Afgelopen maandag (1 julil) heeft is er op de algemene leden vergadering uitgebreid besproken wat de leden wilden. De 95 aanwezige huishoudens hebben zich die avond in iedergeval unaniem laten weten dat Herstel van het Collectieve WKO systeem door de Vitens voor deze bewoners geen optie is.
Belangenvereniging De Teuge (logo)

Dit is reeds sinds 2011 bij de gemeente Zutphen en de Vitens bekend. Echter het laatste half jaar hebben de juristen van de gemeente Zutphen en de Vitens in plaats van naar een echte oplossing te zoeken voor de problemen in het project. Gezocht naar een manier om zo goedkoop mogelijk hun verplichtingen af te doen. En jawel, de bewoners te laten zitten met de schadepost.

Duidelijk werd maandag ook dat er per huishouden zeker een schadepost van zo’n 25.000 euro schade opgelopen wordt door het falend WKO systeem. In juli 2012 deed de Vitens samen met de gemeente Zutphen, een ware belediging voor de bewoners. Ze mochten blij zijn dat het falende warmtepomp systeem vervangen werd door een gas HR ketel en daarna moesten de bewoners alle schade zelf dragen. Het voorstel werd in december 2012 nog iets verbeterd, door een ‘coulance’ betaling te doen per huishouden van 3.750 euro.

Ondertussen zijn we na drie jaar praten terug naar af. Vitens is van mening dat herstel van WKO de beste optie is (in iedergeval voor hen het goedkoopst). De gemeente Zutphen wil de bewoners steunen, maar ondertussen dringt men aan op herstel WKO, immers het is het goedkoopste voor de gemeente als we weer met WKO doorgaan.

Trieste conclusie, de bewoners zijn terug bij af… de problemen worden niet opgelost in deze wijk. De aannemers zijn een paar jaar geleden al gevlucht. Het herstel van WKO wordt onderzocht en is waarschijnlijk mogelijk. Maar niemand in deze wijk wil deze centrale WKO meer, zo bleek afgelopen vergadering van de leden wel. En de problemen? zoals de hoge energierekening (2-3x zo hoog al een normaal gezin), de service problemen, de geluidsklachten en warmteproblemen. Die mag je als bewoners weer zelf gaan oplossen…

Project de Teuge mislukt… Gemeente Zutphen was haar handen in onschuld. De Vitens komt goedkoop weg, sterker nog wij gaan het zelf betalen. En de gemeente Zutphen kijkt toe hoe haar bewoners weer dieper in de WKO ellende komt te zitten.

De eerste rechtzaken zijn in voorbereiding… wat als iedereen nu zo’n rechtszaak opstart, 187x een rechtszaak tegen gemeente en Vitens…. wie durft nog?