Aankondiging: Openbaar forumbijeenkomst Problemen WKO de Teuge (2 jaar later!)

Gemeente Zutphen (logo)Op maandag 28 januari 2013  is er een  openbare forumvergadering zijn over de problemen van WKO de Teuge gepland door het college. De raad heeft de afgelopen paar maanden kritische schriftelijke vragen aan het college gestuurd, echter tot op heden volhard het college in haar houding. Namelijk langs de zijlijn van het proces de Vitens en de bewoners aanmoedigen om eruit te komen. De gemeente Zutphen is volgend aan de bewoners en heeft een “schenking” van 300.000 gedaan aan de Vitens & bewoners om eruit te komen.

Het college heeft daarom op 24 januari 2013 een besloten bijeenkomst voor de raad en het college. Achter gesloten deuren gaan ze de raadsleden vertellen hoe ze geen verantwoordelijkheid hebben in het oplossen van het project. Triest maar waar, schijnbaar kan dit niet in het openbaar. Geheime adviezen, stukken achterhouden, het lijkt erop dat ze vergeten zijn wat ze ons beloofd hebben.

Op 22 november 2010 tijdens het eerste openbare forum over de problemen met het WKO de Teuge riep wethouder Hans La Rose dat het “Project de Teuge mislukt is”. De raad droeg het college toen op om snel voor een oplossing  te zorgen, nu twee jaar later zitten bewoners regelmatig letterlijk nog altijd in de kou en figuurlijk helemaal. Ondanks 2 jaar praten, vergaderen, onderzoeken en bij elkaar komen, ligt er nog altijd geen voorstel van de Vitens en de gemeente Zutphen dat recht doet aan de problemen die we ondervinden. Sterker nog, er ligt een voorstel voor ombouwen, maar dat lost lang niet alle problemen op in het project. De Vitens wil er zo goedkoop mogelijk van af en wil het dossier sluiten door finale kwijting af te dwingen.

Maar wat is de rol van de gemeente Zutphen in dit alles? Volgens de gemeente Zutphen en haar advocaat helemaal geen… ze hebben geen taak of plicht om ons als bewoners bij te staan. De gemeente Zutphen heeft geen verantwoordelijkheid. Die wijst ons door naar de Vitens…

Tijdens het forum zal het college en de raad spreken over de problemen met de WKO in de Teuge. Wij als bewoners kunnen van ons laten horen, daarom roep het bestuur jullie allemaal op om gebruik te maken van het recht om het college en de raad te laten weten wat JIJ ervan vindt en wat WIJ ervan vinden. Laat hen weten wat jij vindt van de BELOFTE dat ze ons snel zouden helpen. Kom en vertel je persoonlijke verhaal, lucht je hart, of, vertel de feiten.

Ga je niet spreken?! Kom dan zeker als betrokken bewoner van de Teuge. Laat de raad en gemeente Zutphen zien dat wij willen dat het College woord houdt en ons helpt… om de problemen in de wijk eindelijk na jaren opgelost te krijgen.

 

WIL JIJ INSPREKEN: 

  1. Meld je aan bij de griffie van de gemeente Zutphen, via telefoon: 14 0575  en mail het ook via griffie@zutphen.nl
  2. Laat het weten aan het bestuur via info@deteuge.nl of het contactformulier

 

Als we meer weten dan informeren we jullie via de reguliere website en/of de mail.