Presentatie van Alliander aan bewoners de Teuge

Op woensdag 27 oktober is er in samenwerking met de kopersvereniging de Teuge een presentatie verzorgt door Alliander. Naast de vele bewoners was de gemeente Zutphen en gemeente raadsleden van de partijen.

De netbeheerder Alliander heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de invloed van warmtepompen op het elektriciteitsnet. Allliander heeft hiervoor zoals bekend een enquête laten doen in warmtepompwijken en in een referentiegroep met gasgestookte HR CV installaties. Tevens wordt er dit jaar in ons project 10 huishoudens door Allainder metingen uitgevoerd om de praktijkwerking van warmtepompen te bepalen, zaken als invloed op het elektrisiteitsnet, rendement van de warmtepomp, gelijktijdigheid, piekbelasting en kwaliteit van het elektrisiteitnet zijn allemaal onderwerpen die in het onderzoek bekeken worden. Hoewel het onderzoek nog loopt zijn de (tussen)resultaten al heel erg interessant.

De presentaties van die avond zijn nu ook online te bewonderen via onze site:

De eerste presentatie is samenvatting van de hoogtepunten van verschillende rapporten die we binnenkort gaan publiceren. En de tweede presentatie gaat in op de meetresultaten van de eerste drie maanden (het stookseizoen van januari tot maart).

Hou onze site in de gaten voor de publicaties die komen gaan…